7876 8672 - Denne side er et produktkatalog og linker til shops med produkterne kontakt@liveforum.dk
Vælg en side

Jagt i Danmark går op til 15.000 år tilbage – og det starter, da de første mennesker kommer til Danmark, efter isen har trukket sig tilbage. Så jagten har faktisk altid eksisteret i Danmark. Byttet dengang var lidt anderledes end det er i dag – dengang stod den på bl.a. rensdyr, ulv og isbjørne. Det ændrede sig løbende i takt med, at landskabet også ændrede sig. Vores land blev til skov og de store dyr var nu elge, kronhjort, urokser og vildsvin. Her begyndte havet også at stige – her var der også tale om global opvarmning 🙂 I takt med at vandet steg, kom fiskeriet også til, og byttet fra jagten blev nu også suppleret med fisk.

Man begynder at dyrke jorden, og derfor fældes en del skov. Det giver igen mulighed for nye arter som f.eks. harer og agerhøns. Tilbage i vikingetiden blev der hentet dåvildt til landet, og de kom højst sandsynligt hertil fra England eller det nordlige Frankrig. Man mener, at vikingerne tog dåvildtet med på både og sejlede dem til Dammark.

Op igennem tiden kommer mange underlige regler og love til – et par stykker af dem kommer her:

  • Kongen har retten til al jagt i hele landet – dog kan gammel adel gå på jagt på egen jord
  • Bønderhunde skal have skåret forbenet af ved knæet, så de ikke kan forfølge hjortevildt
  • Hvaler og sæler tilhørte kongen

Det er heldigvis blevet lavet om, og i forbindelse med indførelse af grundloven bliver jagtretten bundet op på ejendomsretten, og bønderne får dermed igen ret til at gå på jagt på deres egen jord. Dermed kommer interessen for vildtpleje frem, og rådyr og kronvildt får bedre betingelser i naturen, og som følge deraf vinder de frem i naturen igen.

Der er sket meget med jagten fra tidernes morgen og til i dag. Heldigvis til det bedre på langt de fleste områder, og jagt i dag drives fornuftigt og forsvarligt.